Leszel a barátom?

MagikMe

MagikMe

A közösségi finanszírozásról, azaz crowdfundingról:

2015. április 27. - MagikMe

Ma már több tucat olyan külföldi és pár hazai honlap van, ahol érdekes, fontos, de akár vicces üzleti mikrovállalkozások, kreatív projektek, társadalmi kezdeményezések keresik támogató tömegeiket. Előfinanszírozásnak, előrendelésnek, előfizetők gyűjtésének is lehet tekinteni. Régen így gyűjtöttek előfizetőket a Nyugat kiadásához, csak akkor házról házra jártak az ügynökök, most meg online terjed az előfizetési lehetőség híre.

Egy filmrendező filmet akar készíteni, ír egy ismertetőt az ötletéről és ha az embereknek tetszik a filmötlet, küldenek pénzt a filmesnek. Ha összegyűlik a pénz, a filmes megcsinálja a filmet és a támogatók például meghívót kapnak a bemutatóra vagy ingyen letölthetik a filmet.

Két barát kitalálja a tökéletes jégkockakészítés módját és csinos kis prototípus-szettet készíttetnek, amit nagytételben akarnak gyártani. A gyártáshoz tőke kell, ezért bemutatják az üzleti ötletüket egy crowdfunding oldalon. Ha az embereknek tetszik az ötlet, pénzt küldenek és ha összegyűlik a pénz és beindul a gyártás, kapnak egy jégkocka-készítő készletet.

Mi egy speciális játszótéri játék prototípusára gyűjtünk az IndieGogo nevű közösségi finanszírozási oldalon. ( A kampány oldalunkat ide kattintva is megtalálhatod) Ha összegyűlik a pénz, legyártatjuk a prototípust, kirakjuk egy gyerekkórház közelében lévő játszótérre és meghívjuk az egész világot, hogy lássák, hogy működik mindez a valóságban. A prototípus segítségével hírét visszük a projektünknek és ha jól csináljuk, beindul a megrendelés.


Gyakorlati tudnivalók:

A kampányunk 40 napig tart, ezalatt 8000 angol fontot szeretnénk összegyűjteni. A projektet lehet támogatni pénzzel, megosztással, a jó hírét keltve, vagy akár egy like-kal is. Minden kérdésre, felvetésre válaszolunk 24 órán belül. Elérhetők vagyunk a kampányoldalon (IndieGogo), a Facebook oldalunkon és a blogunkon keresztül.


A pénzbeli támogatást bankkártya vagy Paypal segítségével lehet teljesíteni.


1. A projekt crowdfunding oldalán fent jobb oldalon nyomd meg a ciklámenszín „Contribute now” gombot.


2. Az ajándék kiválasztásához nyomd meg az „Add perk” gombot. Nem muszáj választani. A támogatási összeget a fontjel (£) után kell beírni, bármennyi lehet. A folytatáshoz nyomd meg a „Continue to payment” gombot.


3. Bankkártyás fizetés esetén töltsd ki a „Pay with credit card” részt. A kártyán szereplő nevet (Name on Card), a bankkártya 4 x négyjegyű számát (Card Number), a lejárati dátumot (Month – hónap, Year – év) és a biztonsági kódot (Security Code) kell beírni, valamint a számlázási címet (Country – ország, Address Line – utca, házszám, City – város, Post Code – irányítószám). Végül a „Submit payment” gombra kell kattintani.


4. Paypales fizetés esetén a „Go to Paypal” gombot kell megnyomni. De aki ezt az opciót választja azaz már csinált valaha Paypal regisztrációt, annak nincs is szüksége további útmutatóra J.


5. A fizetés után még ne távozz, lehetőség van megosztani az örömteli eseményt számos közösségi médiaoldalon, ezzel is népszerűsítve a projektet.

A bejegyzés trackback címe:

https://magikme.blog.hu/api/trackback/id/tr357385068
süti beállítások módosítása