Leszel a barátom?

MagikMe

MagikMe

MagikMe a Világ körül

Határfeszegetés 2016 végén

2017. január 31. - MagikMe

magikme_around_the_world_2.jpgRégi adósságunkat törlesztjük, hogy beszámoljunk Nektek, kedves drukkereink és követőink, merre jártunk a nagyvilágban az elmúlt hónapokban. Amióta bemutattuk szeptemberben a Buckát, a napi budapesti teendőink mellett 5 országban jártunk tanulni és népszerűsíteni a MagikMet.includeny.png

Október elején Panni és Flóra találkoztak New Yorkban egy fogyatékosügyi szervezettel, az IncludeNYC-vel, akik nem csak tanácsot adtak nekünk, de meg is hívtak minket egy bemutatkozó előadásra, melyet Panni novemberben meg is tartott. Megtudtuk, hogy bár messziről talán úgy tűnik, de ott sincs kolbászból a kerítés, az iskolák kis százaléka akadálymentes, és erre mindössze 4 (!) éve vannak kötelezve. 

cluj.jpg

A hónap második felében Eszter, Anna és Györgyi tett eleget egy nagyon kedves konferenciameghívásnak Kolozsvárott, az Impact Hub-ra. Az eszmecseréről a FB oldalon tudósítottunk benneteket, a fenti képen a MagikMe csapat látható.

gent_magikme.JPG

Novemberben Kriszta képviselte a MagikMet Ghent-ben, Belgium csodaszép városában, ahol a Child in The City konferencián vettünk részt kiállítóként. A képet a helyszínről kaptuk. Igen, jól látjátok, a Star Warsos plakát címe: Playground for Everyone.

startery.png

Két héttel később azon a workshopon vettünk részt, melyet a zsűri mellett a Ti szavazataitoknak is köszönhetünk. A varsói Startery CEE alatt Eszter élesíthette a prezentációs képességeit és bővíthette a startupok társadalmi határáról való tudását. A socail impact workshop végén kiválasztottak 3 szervezetet, akik továbbjutnak a Berlinben megrendezendő európai döntőbe. Talán már tudjátok: MagikMe egyike lett a három döntősnek! Erről részletesebben itt olvashatjátok a StarteryCEE összefoglalóját.

Decemberben a világ egy nagyon különleges pontján mutatkozhatott be társadalmi vállalkozásunk: meghívást kaptunk New Delhibe, a Europe-India Business Summitra. Eszter volt újra, aki részt vett a nevünkben az eseményen, és aki a vendéglátóink jóvoltából több indiai játszóteret is meglátogathatott. 

Eszter általános tapasztalata az volt, hogy az indiai emberek egészen máshogyan állnak a fogyatékosság kérdéséhez, mint az európaiak. A sérült embereket nagy tisztelet övezi ami részben abból a világlátásukból fakad, hogy mindenkinek számos élete van, és talán a jelenlegi, akár különlegesebb testben alakul jobbá a lelkünk. Indiában nem kellett elmagyarázni, miért profitálhat mindenki a MagikMe és a hozzánk hasonló célú szervezetek filozófiájából, ez ott teljesen magától értetődő volt. 

Végül igaz, ott nem jártunk, de találkoztunk a Lappföldi igazi Mikulással. December 4-én a MagikMe, a Mozgásjavító és Zugló Önkormányzatának közös rendezvényeként látogatott el JoulaPukki a mozgássérült és zuglói hátrányos helyzetű ovisokhoz-kisiskolásokhoz. Tudósításként itt a 24.hu összefoglalója. A gyerekeknek mi tartottunk érzékenyítő-kézműveskedős foglalkozást, de persze nem bírtunk ellenállni egy közös fotónak a Mikulással, íme:

joulapukki2.JPG

joulapukki1.JPG

 

 Végül pedig megosztjuk azokkal, akik idáig elolvasták a blogposztot, hogy nagyon sok szeretettel gratulálunk tervezőnknek, Annának kislánya születéséhez!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magikme.blog.hu/api/trackback/id/tr212166033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása